Ogroman požar progutao dva OPG-a u Ludbregu, vatrogasci objavili dramatične snimke s intervencije

Oba OPG-a bavila su se uzgojem cvijeća. Uzrok požara je nejasan

FOTO: DVD Ludbreg

U velikom požaru koji je iz još neutvrđenih razloga buknuo u subotu navečer u Ludbregu, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, izgorjela su dva obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) specijalizirana za uzgoj cvijeća. Prema prvim informacijama, jedan vatrogasac, pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, tijekom intervencije je lakše ozlijeđen te mu je pomoć pružena u ludbreškoj Hitnoj pomoći.

Na snimkama koje su na Facebooku objavili pripadnici DVD-a Ludbreg vidi se vatrena stihija kako guta plastenike i ostalu imovinu OPG-ova. Intervencija je započela oko 19 sati, a požar je ugašen oko dva sata kasnije. Na terenu je bilo 17 vatrogasaca.

Uzrok nejasan

Varaždinska Policijska uprava je jutros priopćila da je u potpunosti izgorjelo nekoliko plastenika. Požar je, kako navode, zahvatio i skladišta te jedno teretno vozilo i jedan radni stroj. Ludbreški vatrogasci kažu da je gorio i spremnik za loživo ulje te jedna peć za grijanje.

O uzrocima zasad informacija nema, ali okolnosti izbijanja vatre trebale bi biti razjašnjene nakon očevida koji je najavljen za prijepodne.