Nova hapšenja policajaca u Sisku. Pala još trojica, među njima i šef krim policije

Oni će također biti udaljeni iz službe

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je objavila da se širi istraga u slučaju dvojice policajaca koji su jučer uhićeni na području Siska te da su privedena još tri policijska službenika. Bit će udaljeni iz službe, a osim zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, protiv njih slijedi i podnošenje kaznene.

“Nastavno na jučerašnje postupanje, odnosno provođenje kriminalističkog istraživanja u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno je na još tri policijska službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke”, priopćili su iz policije.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, kriminalističko istraživanje policije i USKOK danas se proširilo i na aktualnoga prvoga čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasaneca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU sisačko-moslavačke Marijana Brnada koje su njihovi kolege danas uhitili. Inače, USKOK je jučer objavio da se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Pucali prema automobilu?

Kako je neslužbeno doznao Jutarnji list, ova akcija povezana je s događajem ranije ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje. Tada je PU sisačko-moslavačka izvijestila da se radilo o postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga te da je uporabljeno vatreno oružje “kad je vozač automobilom krenuo na policajce”.

“Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, priopćila je tada policija.

Međutim, naknadno je navodno utvrđeno da osobe u vozilu, koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušali pregaziti policajce nego da su ubrzali i pobjegli, bez da su ih ugrozili. Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah zapucali prema vozilu u bijegu. Kasnije su rekli da su postupali sukladno pravilima službe. Jutarnji piše da je cijeli događaj navodno snimljen, odnosno da ih je razotkrio video.