Optužen otac koji je naoružan pištoljem banuo u školu u Zagrebu: 'Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi'

Tužitelji traže šest mjeseci uvjetne za oca koji je prijetio nastavnici

25.08.2010. Getaldiceva, Zagreb - rZbog dojave o postavljenoj bombi danas je oko podne prekinuto odrzavanje popravnih ispita u Tehnickoj skoli Rudjera Boskovica.  Policija je pretrazila skolu i uvtrila da je dojava bila lazna. rPhoto: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

U svibnju ove godine u jednoj zagrebačkoj školi otac učenika prijetio je pištoljem nastavnici jer druga djeca maltretiraju njegova sina.

Prema optužnici, incident se dogodio oko 16 sati u prostorima jedne srednje škole na području Zagreba. Bijesni otac je želio zastrašiti nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli. ”Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantiram što će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi”, prenosi Danica njegove riječi nastavnici. Ona se uplašila za vlastiti život i sigurnost, a tužitelji ističu da je kazneno djelo muškarac počinio prema službenoj osobi.

Dječaku prijetili preko telefona?

Optuženi muškarac je na sudu rekao da je tog dana oko 15:30 primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je sin primio poziv u kojem mu se prijetilo. Navodno mu je rečeno ”da se pazi. da ga se prati i da će ga istući”.

”Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kadi mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mjestu zaštitara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan. No, iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan, te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici”, branio se Tomo.

Uzrujan i naoružan ušao u školu

Nastavnica je pak tvrdila da joj je zaštitar prijetio. Kaže da je njegove riječi shvatila ozbiljno, a jako ju je uznemirila činjenica da je u školu ušao naoružan i vidno uzrujan. I drugi zaposlenici škole potvrdili da su vidjeli da zaštitar s pištoljem ušao u školu.

Tužitelji za oca traže šest mjeseci uvjetnog zatvora. Optužnica je još uvijek nepravomoćna.