Osuđena dva tipa koja su u Vukovaru skandirala ZDS. Idu u zatvor na pet dana

Na Dan sjećanja dvojica 31-godišnjaka su narušavala javni red i mir

18.11.2023. Vukovar - Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se obiljezava 32. godisnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu. Kolona sjecanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara zajedno s clanovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara na celu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar. Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
FOTO: Borna Jaksic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Policija je dovršila kriminalističku istragu nad dvojicom 31-godišnjaka zbog sumnje da su u Vukovaru 18. studenog, na Dan sjećanja, narušavali javni red i mir.

Sumnja se da su za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja nedopuštenim uzvicima i gestikuliranjem kršili Zakon o javnom redu i miru.

Skandirali ustaški pozdrav

Iz Policijske uprave vukovarske-srijemske ranije su potvrdili da istražuju skandiranje ustaškog pozdrava ”Za dom spremni” na Danu sjećanja.

Okrivljeni muškarci su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru, koji im je odredio mjeru zadržavanja od pet dana te su predani u Zatvor u Osijeku.

Podsjetimo, jučer je policija izvijestila i da na pet dana u zatvor ide i 53-godišnji muškarac koji je narušavao javni red i mir ”nošenjem i isticanjem zastave s nedopuštenim simbolima”, odnosno isticanjem obilježja HOS-a.