Otkriven identitet jednog od uhićenih BBB-a. Osuđivan zbog napada i vandalizma, pijan ozlijedio čovjeka u prometu

U Grčkoj ga čeka istraga zbog članstva u kriminalnoj grupaciji, paleži i sudjelovanja u tučnjavi

22.09.2023., Zagreb - Na zagrebackom Zupanijskom sudu nastavljeno je privodjenje uhicenih, za koje je Grcka izdala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da su sudjelovali u neredima u Ateni u kolovozu u kojima je ubijena jedna osoba.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ana Raić, novinarka N1 televizije, doznala je identitet jednog od BBB-a uhićenih na osnovu Europskog uhidbenog naloga iz Grčke zbog nereda u Ateni u kojima je ubijen navijač AEK-a. Riječ je o 28-godišnjaku podebljeg dosjea zbog kojeg mu je i određen istražni zatvor. U Grčkoj ga čeka istraga zbog članstva u kriminalnoj grupaciji, paleži i sudjelovanja u tučnjavi.

Prema sudskim dokumentima na koje se poziva N1, riječ je o tipu koji se već desetak godina provlači kroz policijske evidencije. Jedne noći u veljači 2014. s trojicom prijatelja napao je dvojicu prolaznika. Bez ikakvog povoda, vičući “Bad Blue Boys, Dinamo Zagreb” prišli su dvojici muškaraca koji su izašli iz obližnjeg kafića i fizički ih napali.

Srušili su ih te udarali rukama i nogama po tijelu. Iako je kasnije jedan od napadnutih izjavio da je od udaraca izgubio svijest, navijači su se na kraju izvukli samo s novčanim kaznama.

Pijan skrivio prometnu nesreću

Osim zbog napada prije devet godina, 28-godišnjak je policiji poznat i zbog bizarnog incidenta iz veljače 2018. Tada je bez ikakvog povoda, prolazeći Koturaškom ulicom u Zagrebu, nogom oštetio jedan parkirani auto. Za to je dobio uvjetnu kaznu.

Bio je osuđen i zbog toga što je u siječnju 2019. pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Imao je dva promila alkohola u krvi kada je na zagrebačkom Mostu slobode izgubio je nadzor nad vozilom te prešao na suprotnu stranu. Tamo se izravno sudario s automobilom riječkih registracijskih oznaka čiji je vozač ozlijeđen.

Osim što je osuđen zbog izazivanja te nesreće, morao je nadoknaditi gotovo sedam i pol tisuća eura osiguravajućem društvu koje je podmirilo štetu, navodi Ana Raić.