Otkriveno tko je bivšu predsjednicu ugostio u Maroku: 'Khalil je biznismen, kolege su i dobri prijatelji'

Kolinda Grabar Kitarović ovih je dana podijelila fotografije s putovanja u Maroko

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovih je dana podijelila fotografije s putovanja u Maroko. Tamo je provela tri tjedna, a kako je sama kazala, radila je, ali se i opustila.

„Ugodan i plodonosan početak nove godine u predivnom Maroku, “Kraljevini zalaska sunca”, kako na arapskom glasi njegovo ime. Tri tjedna napornog rada, ali i opuštajućih trenutaka u Marrakechu i surovoj ljepoti Atlasa. Hvala dragom prijatelju Khalilu na gostoprimstvu“, kazala je i mnoge navela da razmisle: Tko je Khalil?

24sata doznaju da se radi o Khalilu Binebineu koji je jako dobar prijatelj bivše predsjednice. Inače je poslovni čovjek, ali i triatlonac.

Ugodan i plodonosan početak nove godine u predivnom Maroku, "Kraljevini zalaska sunca", kako na arapskom glasi njegovo…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Monday, January 29, 2024

‘Jako su dobri prijatelji’

„Zajedno su članovi Savjetodavnog vijeća pri UN-u, High Level Advisory Council to the High Representative for the United Nations Alliance of Civilisations“, kazao je jedan od izvora blizak bivšoj predsjednici.

„Bili su zajedno na sastanku u Marakešu. On je poslovan čovjek, kolege su i jako dobri prijatelji“, dodao je izvor. Isti portal javlja da su se Grabar Kitarović i Binebine družili i u Maroku 2022. godine.

Tada je objavila fotografiju o sastanku Savjetodavnog vijeća te popisala kolege koje su bile na sastanku, a među njima se našlo i njegovo ime. Bilo je to uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, a bivša predsjednica je tada posjetila i Casablancu.