Ovaj američki progonitelj otišao je korak dalje. Godinama je nadlijetao kuću žrtve, na kraju ju bombardirao rajčicama

Lokalne vlasti navode da je Michael Arnold bacao rajčice iz aviona dok je letio nisko iznad sela u kojem je živjela žena

FOTO: Screenshot YouTube

Michael Arnold izveden je pred sud u južnom Vermontu. Uhodio je ženu iz naselja Schuylervillea u New Yorku u razdoblju od četiri godine, navodi FBI-a.

Ranije mu je izdan nalog kojim mu je zabranjeno letenje. Naime, primijećen je kako leti nisko iznad Schuylervillea, a u jednom je trenutku bacao rajčice iz aviona, navode istražitelji.

Optužen je za uhođenje, nepoštivanje zaštitnih mjera, opiranje uhićenju, ometanje službenika u obavljanju njihova posla i davanje lažnih informacija policiji. Na sudu je rekao da nije kriv. Pušten iz pritvora je uz zabranu kontakta, uhođenja i prilaženja ženi, njezinom domu i radnom mjestu, osobno ili avionom.

Bojala se za svoju sigurnost

Žena je rekla policiji da se duže vrijeme bojala za svoju sigurnost i brinula da će Arnold svojim zrakoplovom uletjeti u njezin dom. Lokalnim medijima rekla je da je 65-godišnji Arnold bio čest gost u njezinu kafiću.

Arnold je uhićen u utorak pri dolasku u državnu zračnu luku William H. Morse u Benningtonu gdje je držao svoj avion Cessna 180 iz 1976. godine. Tvrdio je da nije nikoga uhodio i zanijekao je da je letio avionom dan ranije, piše The Guardian.

Mogao joj nauditi da je želio

Kazao je da se vozio s nekim, priopćeno je iz policije. Policajcu je Arnold ispričao da nije imao nikakav kontakt sa ženom kojoj je mogao vrlo lako nauditi da je to želio, ali nikada nije.

Arnold je rekao da mu Savezna uprava za zrakoplovstvo nije rekla za zabranu leta te da je ranije letio iznad Schuylervillea kako bi snimio fotografije za Facebook stranicu. Suđenje počinje 30. studenoga.