Ovaj vikend bit će pravi ljetni: temperature idu do 31°C, a iz Sahare nam ponovno stiže meteorološki fenomen

U dijelovima zemlje u nedjelju temperatura ide do 31 stupanj Celzijev

01.04.2024., Pican: Oblak pijeska, koji je iz Sahare dosao do Europe, nije zaobisao ni Istru. Pogled na Pican to najbolje potvrdjuje. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL

Danas će biti pretežno sunčano i toplo, s najvišom dnevnom temperaturom zraka od 20 do 25 u većini zemlje, dok će u središnjim i istočnim krajevima ići i do 28 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za subotu.

Ujutro je mjestimice moguća lokalno magla, a može zapuhati slab i umjeren vjetar, u unutrašnjosti jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će popodne puhati i sjeverozapadni.

Opet stiže saharski pijesak

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak najavljuje da nam stiže i još jedan oblak pun saharskog pijeska. Nad zapadnu Europu saharski zrak donijet će znatne količine pijeska koji će se kroz vikend širiti od Španjolske do Finske, a početkom sljedećeg zamutiti će atmosferu iznad Hrvatske.

U nedjelju će biti sunčano i iznimno toplo s jutarnjim temperaturama zraka u unutrašnjosti oko 10, na Jadranu 14 stupnjeva Celzijevih. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti bi trebale rasti čak do 31 stupanj, a na Jadranu oko 25.