Ovaj vikend mogao bi ispasti sasvim ok. Tu i tamo prijete pljuskovi, ali uglavnom će biti sunčano i sve toplije

Nestabilan zrak utjecat će na vrijeme i sredinom sljedećeg tjedna

21.05.2023., Split - Suncano i toplo vrijeme u Splitu. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Vikend će biti promjenjivo oblačan, a mjestimice je moguća kiša, no krajem današnjeg dana očekuje se razvedravanje, javlja meteorolog N1 Bojan Lipovšćak, koji pojašnjava da nad Hrvatskom jača greben visokog tlaka, dok se nestabilna zračna masa premješta prema istoku. S Atlantika na zapad Europe dolazi nestabilan vlažan zrak i on je krivac za pljuskove i grmljavinska nevremena. Nestabilan zrak utjecat će na vrijeme i sredinom sljedećeg tjedna.

Za subotu Lipovšćak najavljuje postupno razvedravanje i dulja sunčana razdoblja. Do večeri bi se oblaci trebali razvedriti u svim krajevima, a jedino u gorju postoji mala šansa za lokalni pljusak kiše. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će se penjati do 26 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu do 23.

DHMZ

Sunčana nedjelja

Pretežno sunčana bit će i nedjelja, no moguća je slaba naoblaka i poslijepodne mala vjerojatnost za pljusak u gorskim krajevima u unutrašnjosti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati oko 9, a na Jadranu oko 12 Celzijevih stupnjeva.

Ujutro je u unutrašnjosti uz rijeke moguća i magla. Puhat će slab jugozapadni vjetar, a najviše dnevne temperature kretat će se između 22 i 27 stupnjeva.

DHMZ