Ovo bi mnoge moglo iznenaditi. Šef ukrajinskih obavještajaca kazao od čega je umro Navaljni

Kirilo Budanov odgovorio je na novinarsko pitanje zna li obavještajna služba 'na koji način je Navaljni ubijen'

Head of Ukraine's Military Intelligence Kyrylo Budanov (R) and spokesperson Andriy Yusov (L) attend the "Ukraine Year 2024" forum in Kyiv on February 25, 2024. Enigmatic and unflappable, spy chief Kyrylo Budanov has built up a legendary reputation in Ukraine with a series of daring operations against Russia. Referred to as the man "without a smile" by Ukrainian news outlet NV, the 38-year-old is credited with attacks in occupied areas and deep inside Russia. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
FOTO: AFP

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni umro je prirodnom smrću od krvnog ugruška, izjavio je u nedjelju šef ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) Kirilo Budanov, a prenosi novinska agencija UNIAN.

“Možda ću vas razočarati, ali ono što znamo je da je stvarno umro od krvnog ugruška. I to je više-manje potvrđeno. To je ono što znamo”, rekao je Budanov novinarima odgovarajući na pitanje zna li obavještajna služba “na koji način je ubijen”.

Rekao je da ove informacije nisu preuzete s interneta. Po njegovim riječima, riječ je o prirodnoj smrti.

Obitelj krivi Kremlj

Obitelj i suradnici Navaljnog krive Kremlj za njegovu smrt, što Moskva odbacuje.

Tijelo Navaljnog predano je majci u subotu, a datum pokopa bit će naknadno određen. Navaljni (47) je umro u sibirskom zatvoru 16. veljače. Srušio se tijekom šetnje dvorištem i umro unatoč pokušajima da ga se oživi.

Služio je kaznu zatvora od 30 godina, među ostalim zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i financiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.