Ovo je Hrvatska. Divljaci u majicama HOS-a napali auto sa studentima iz Srbije, policija sve mirno promatrala

'Psovali su, lupali na auto i otkinuli retrovizor', ispričao je očevidac koji je zabilježio incident

FOTO: Sceenshot/YouTube/Novosti

Četvorica muškaraca na izlazu iz Nuštra nasrnula su na vozilo somborskih registarskih oznaka koje se iz Vukovara kretalo u pravcu Vinkovaca, piše portal Novosti koji je objavio snimku incidenta.

Napad se dogodio 18. studenog, na samu obljetnicu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, a sve se odigralo u nazočnosti policajaca. Vozač koji je snimio incident kazao je za Novosti kako kako je Audi vukovarskih registracija, koji se kretao u suprotnoj traci, naglo promijenio smjer te se nepropisno ubacio u drugu traku u kojoj su se nalazili napadnuti putnici.

‘Otkinuli su retrovizor’

“Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze u velikoj brzini. Auto koji je išao u suprotnoj traci se morao pomaknuti na ugibalište za autobus. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu.

Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobitelu. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimci se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a”, kazao je vozač.

Napadnuti studenti iz Srbije

U trenutku dok je skupina muškaraca nasrtala na auto sa srpskim registracijama naišao je policijski kombi. Kako se vidi na snimci, nakon što je policajac izašao iz vozila, razmijenio je par riječi s muškarcima, a oni su se vratili u Audi, okrenuli i nastavili u suprotnom smjeru.

“Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to”, kazao je vozač koji je izjavu o incidentu dao u policijskoj postaji u Vinkovcima. Policajci su mu, tvrdi, kazali da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u BiH.

‘Zapisnik će završiti u ladici’

“U stanici su mi također rekli da su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele dolaziti na sud i biti izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom autu postojala i prije.

Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u ladici”, kazao je vozač. Portal Novosti zatražio je od PU vukovarsko-srijemske službeno priopćenje o događaju te će ga objaviti kada ga dobiju.