Ovo je palačinkarnica u Španskom za koju se pisalo da ‘radi palačinke bolje od maminih’. Tamo se dilao kokain

'Činkica' je bila jedan od prvih zagrebačkih lokala specijaliziran za palačinke

U medije su procurili detalji razgovora između članova bande narkotrgovaca, koje je USKOK ovaj tjedan uhitio zbog sumnje da su u manje od dvije godine preprodali više od 550 kilograma marihuane, po osam kilograma kokaina i amfetamina te tisuću tableta MDMA.

Mario Gavrić, suvlasnik cajkaškog kluba Ritz gdje je prošlog ljeta ubijen Tomislav Sabljo, prema pisanju policije preuzeo je i platio kilogram kokaina za daljnju prodaju u popularnoj palačinkarnici Činkica, jednoj od prvih takvih u Zagrebu.

Gavrić je za kilogram te droge 18. siječnja 2021. godine u Činkici iskeširao 36 tisuća eura. No, Činkica nije slučajno odabrana kao mjesto za preprodaju droge. Kako su lifestyle portali pisali prilikom otvaranja lokala, jedan od vlasnika bio je i sam Gavrić. “Mladi i perspektivni vlasnici Sandi Hadžić, Petar Jerković i Mario Gavrić stvorili su malo, slatko carstvo, a ideja im naravno ne nedostaje”, pisalo se tada. I to kakvih ideja, očito.

‘Bolje od maminih’

Poslovno carstvo palačinaka širilo se posljednjih nekoliko godina. Gavrić i Sandi Pego, kako ga se bolje zna u javnosti, otvorili su i Činkicu u zagrebačkoj Dubravi.

“Činkica je sredinom prošlog desetljeća bila jedan od najuspješnijih zagrebačkih lokala s brzom hranom”, piše specijalizirani portal Kult Plave Kamenice, podsjećajući kako su gastro mediji izvještavali da se tamo jedu “jedine palačinke bolje od maminih”.