Ovo je tip kojeg je policija lovila od Novog Jelkovca do Rudeša. U potjeri je i sam ozlijeđen, glava mu je omotana povezom

Primijetivši fotoreportere mlađi muškarac, koji je bježao policajcima preko cijelog grada, sakrio je lice

15.02.2024., Zagreb - U zgradu Drzavnog odvjetnistva na Remetineckoj cesti priveden je muskarac koji je bjezao policiji u automobilu od Novog Jelkovca do Rudesa. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Vid David R., 27-godišnjak za kojim je prije dva dana pokrenuta rijetko viđena policijska potjera, priveden je u četvrtak na ispitivanje u Opće kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu.

Primijetivši fotoreportere mlađi muškarac, koji je automobilom bježao policajcima od Novog Jelkovca do Rudeša, sakrio je lice. U potjeri je i sam ozlijeđen pa je na ispitivanje dovezen s povezom na glavi.

Podsjetimo, zagrebačka policija izvijestila je u četvrtak da je 27-godišnjeg vozača, koji je u utorak navečer bježao policiji po čitavom gradu i pritom doveo u opasnost policajce, prijavila za čitav niz kaznenih djela.

Činio teške prometne prekršaje

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) precizirala je kako je 27-godišnjaka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prijavila za prisilu prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesnu vožnju u cestovnom prometu.

Dodaju da je 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku te da je protiv njega podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policija je u srijedu izvijestila da je 27-godišnji vozač neregistrirane Ford Fieste bježao od naselja Jelkovec do Rudeša i pritom činio teške prometne prekršaje te dovodio u opasnost policajce.

Robert Anic/PIXSELL

Detalji suludog bijega

Prema službenom priopćenju, 27-godišnjak je počeo bježati nakon što su mu policajci u utorak oko 21,45 sati pristupili u Novom Jelkovcu radi provjere identiteta.

Vozač je, ističe policija, neregistriranim Fordom započeo bijeg od Jelkovca i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3 u smjeru zapada, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer.

Pritom se čitavo vrijeme bijega oglušio o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policajaca, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika, nakon čega su policajci u sprječavanju njegovog daljnjeg bijega prema njemu uporabili sredstva prisile.

Robert Anic/PIXSELL

Ozlijedio dvojicu policajaca

Nakon što je svladan, policajci su utvrdili da je riječ o 27-godišnjaku koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

U policiji navode da je 27-godišnjak tijekom potjere udario Fordom u dva policijska vozila, pri čemu su u Jarunskoj ulici lakše ozlijeđena dva policajca, a pritom je i sam lakše ozlijeđen.