Ovo nije prizor iz filma katastrofe, video je snimljen u podzemnoj u Madridu. Bujica prodire u vlak, ljudi su unutra zarobljeni

Samo u Madridu vatrogasci su imali 726 intervencija

Zbog obilne kiše i nevremena koje je pogodilo Španjolsku u ponedjeljak je prekinut željeznički prijevoz na “mediteranskom koridoru” između Madrida, Valencije, Alicantea i Barcelone. Središnji i jugoistočni dio zemlje u nedjelju je pogodilo nevrijeme pa su bile zatvorene i brojne ceste, padalo je drveće a nekim stanovnicima su poplavile kuće.

 

Stanovnici Madrida i okolice dobili su upozoravajući poruku preko mobitela da ne izlaze iz kuća, no oluja je prohujala ondje bez težih posljedica. “Čitav dan sam zbog toga provela zatvorena u kući gledajući filmove”, rekla je 30-godišnja Patricia. “Pa ipak, nevrijeme nije bilo tako jako”, dodala je. Vatrogasci u Madridu imali su 726 intervencija. Nogometna utakmica između Atletico Madrida i Seville prekinuta je zbog jake kiše u nedjelju.

Kiša povremeno staje

Zbog enormne količine vode i blata na prugama u nedjelju su privremeno stali su vlakovi iz glavnog grada prema zapadnoj pokrajini Extremaduri i južnoj Andaluziji. Vlakovi od Madrida prema Andaluziji i dalje ne voze zbog posljedica nevremena u gradu Toledu. Španjolska meteorološka služba izvijestila je da bi tijekom ponedjeljka kiša trebala oslabjeti. U Madridu od 8 sati ujutro kiša povremeno staje. Zemlja se nalazi pod neuobičajeno jakim udarom kiše i vjetra, tjedan dana nakon nesnosnih vrućina i požara.

U istočnoj pokrajini Castelló vatrogasci su spasili čovjeka zarobljenog u svom automobilu, koji je bio okružen poplavnom vodom do struka. Ljudima se također savjetuje da izbjegavaju nepotrebna putovanja u sjeveroistočni grad Alcanar, Tarragona – gdje je u posljednja 24 sata palo 215 litara kiše po kvadratnom metru.