Skandalozan ispad Penave uoči Kolone sjećanja: 'Ne dolazite u Vukovar ako vam se ne sviđa Za dom spremni'

Gradonačelnik Vukovara objavio je plan za 25. Kolonu sjećanja

FOTO: Screenshot Nova TV / Dnevnik.hr

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je objavio plan za ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog. Tim povodom poručio je svima koji ne poštuju HOS neka ne dolaze na mimohod u Vukovar.

Slogan 25. Kolone sjećanja bit će: “To je moj izbor, i u dobru i u zlu”, u sjećanje na Jean-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljaca i pripadnik HOS-a koji se borio za Vukovar i ubijen je na Ovčari.

Poslao poruku svima

Penava je istaknuo i da Vukovar ima Ulicu dragovoljaca HOS-a, kao i most nazvan po pripadniku HOS-a Jean-Michelu Nicolieru, a ove godine kolona ima slogan njegovih posljednjih riječi. Kolonu će predvoditi HOS-ovci koji su branili Vukovar.

Gradonačelnik je političarima, sucima, veleposlanicima, policajcima i novinarima poručio da ne dolaze na komemoraciju ako im smetaju određene oznake. “Znam da ima ljudi u Hrvatskoj koji se ne slažu s HOS-om u Vukovaru. Hoće li hapsiti nekoga tko će biti u HOS-ovoj majici?”, pitao je Penava. “Svim pripadnicima političkih stranaka koji ne poštuju Domovinski rat poručujem da ne dolaze ako im se ne sviđa naziv Za dom spremni u HOS-ovom grbu.”