Pala riječka vulkanizerska mafija. Masovno ljudima bušili gume pa zgrtali novac na krpanju

Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura

FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Riječka policija je nakon višemjesečne istrage otkrila trojicu muškaraca koji su, od ožujka do kraja rujna prošle godine, bušili gume automobila. Radi se o muškarcima u dobi od 25, 28 i 35 godina, koji su “u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na automobilima veće materijalne vrijednosti”.

Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura. Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su, uz to, 25-godišnjaka poticali na činjenje nedjela za novčanu naknadu, a koju bi trebao dobiti nakon što oni oštećene gume na vozilima zamjene i poprave, priopćila je PU primorsko-goranska.

Naime, oni su se kao obrtnici vulkanizerskih radova dosjetili da će specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove kružiti po mjestima gdje su bušili gume. Tako su oštećenim vlasnicima vozila neposredno nudili brzu uslugu popravka. Pri tome su tu uslugu naplaćivali više od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 eura.

Pretražili im domove i vozila

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela.

Po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.