Pao dvojac koji je krijumčario marihuanu iz Crne Gore u Hrvatsku. Vrijednost droge - najmanje 600 tisuća eura

Hrvat je zadržan u pritvoru, a Crnogorac će biti procesuiran u Crnoj Gori

10.12.2014., Zagreb -  U prostorijama PUZ-a u ulici Matice Hrvatske odrzana je konferencija za medije povodom zapljene velike kolicine marihuane.r"n Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Dubrovačka policija dovršila je krim istraživanje nad dvojicom mladića koji se sumnjiče da su se udružili u zločinačko udruženje te od kraja prosinca 2022. do sredine ožujka 2023. krijumčarili marihuanu iz Crne Gore u Hrvatsku. Dvojac se sumnjiči za krijumčarenje najmanje 305 kg marihuane, vrijedne minimalno 600.000 eura.

Riječ je o 25-godišnjem Hrvatu, koji je uhićen jučer na području Dubrovačko-neretvanske županije, te 27-godišnjem državljaninu Crne Gore, koji je uhićen u toj zemlji. Dubrovačka policija u ovoj je akciji surađivala i sa Specijalnim policijskim odjeljenjem Uprave policije Crne Gore, a u koordinaciji s Uskokom.

Krijumčarili drogu morskim putem

“Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se da su pripadnici navedenog zločinačkog udruženja iz Crne Gore u Hrvatsku u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Nadležno državno odvjetništvo Crne Gore će, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, procesuirati crnogorskog državljanina uhićenog u Crnoj Gori”, navodi se u priopćenju policije.