Pao serijski lopov koji je Zagrepčanima provaljivao u stanove dok su bili na poslu: krao je novac, nakit i sokove

Uspio je ukrasti novac i stvari u vrijednosti od 10.500 eura

Foto: PU zagrebačka
FOTO: PU zagrebačka

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom koji je Zagrepčanima provaljivao u stanove dok su bili na poslu. Sumnja se da je u pet navrata, od kojih su neki bili više, a neki manje uspješni, uspio ukrasti novac i stvari u vrijednosti od 10.500 eura.

Sumnja se da je 24. siječnja 2024. godine u prijepodnevnim satima u Ulici kralja Zvonimira u Zagrebu provalio u stambenoj zgradi provalio u tri stana, u vlasništvu 73-godišnjakinje i 48-godišnjakinje, i ukrao novac, nakit i sokove. U treći stan, u vlasništvu 82-godišnjaka, je samo provalio, ali nije ništa uzeo.

Pokušaji provale

Zatim, policija ga sumnjiči da je nekoliko dana ranije, 19. siječnja, također u prijepodnevnim satima u Ulici I. Ferenščica u stambenoj zgradi došao do stana 62-godišnjankinje u koji je pokušao provaliti, međutim, odustao je od svoje namjere zbog buke koju je stvorio tijekom pokušaja provale, koju su čuli susjedi.

I krajem prosinca 2023. godine u Ivanićgradskoj ulici je u stambenoj zgradi došao do stana 33-godšnjakinje u koji je pokušao provaliti, ali nije uspio. Uz neuspjele pokušaje provale, u rujnu 2018. godine je 30-godišnjak došao do stana 67- godišnjaka u Remetinečkom gaju u koji je uspio provaliti i ukrasti fotoaparat.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.