Par iz pakla u zagrebačkoj Dubravi. U kući držali arsenal oružja, gurali ga u ruke djeci i unucima

U četiri nezaključana ormara, jednoj metalnoj otključanoj kutiji i na noćnom ormariću kao i na podu sobe držali su oružje i streljivo

Oružje u Dubravi
FOTO: Screenshot/PU zagrebačka

Policija je osumnjičila 57-godišnjaka da je nabavio automatsko vatreno oružje bez okvira, jednu ručno izrađenu sačmaricu s jednom cijevi i ukupno 313 komada vojnog streljiva.

Sve je odnio u kuću na području Dubrave.

Oružje u Dubravi
Screenshot/PU zagrebačka

Oružje i streljivo su on i 45-godišnjakinja držali u nezaključanom ormaru u prizemlju kuće dok se u sobi u metalnoj otključanoj kutiji nalazila i reprodukcija revolvera s pripadajućim streljivom kojeg je 57-godišnjak legalno posjedovao.

Gomila oružja i streljiva

U više soba, u više nezaključanih ormara, na noćnom ormariću i na podu sobe držali su 907 komada streljiva za vatreno oružje, 197 komada inicijalnih kapisli za pušku, 299 komada malokalibarskog streljiva, 10 patroni za signalni pištolj, 266 komada olovnih kuglica za pušku i 2016 komada dijabola za zračnu pušku, koje su osumnjičeni posjedovali legalno kao i zračnu pušku koju su ilegalno posjedovali te plinski pištolj i japanski samurajski mač sa zaštitnim koricama.

Oružje u Dubravi
Screenshot/PU zagrebačka

Oružje svakodnevno bilo dostupno djeci

Svo oružje i streljivo svakodnevno je bilo dostupno maloljetnoj djeci i unucima osumnjičenika. Na taj su način ugrozili njihov život i sigurnost. U rujnu 2022. godine su unucima u ruke dali da drže reprodukciju revolvera i igraju se japanskim samurajskim mačem.

Policija je pretražila kuću u Dubravi i oduzela im oružje koje su posjedovali i zakonito i nezakonito. Nakon provedene istrage, protiv njih su podnesene kaznene i prekršajne prijave.

Oružje u Dubravi
Screenshot/PU zagrebačka
Oružje u Dubravi
Screenshot/PU zagrebačka