Pas napao supružnike u Dubravi, ženi izgrizao tjeme: 'Jedva smo preživjeli, samo se zaletio…’

'Supruga se sakrila iza mene, ja nisam htio bježati jer sam znao da bi to bilo kobno', kazao je napadnuti muškarac

FOTO: Ilustracija

Veliki pas, dogo canario, jutros je na Branovečkoj cesti napao bračni par iz zagrebačke Dubrave. Agresivno ih je izgrizao, no srećom su izbjegli teže posljedice, piše Večernji list.

Supružnici su primijetili kako im se, 150 metara od njihove kuće, približava susjedov pas. “Povikao sam susjedu da mu je pas odvezan, a ograda kuće otvorena, no bilo je kasno”, kaže napadnuti muškarac, prepričavajući kako je pas već bio potrčao prema njima i napao ih.

“Supruga se sakrila iza mene, ja nisam htio bježati jer sam znao da bi to bilo kobno. Pas me napao i izgrizao mi obje ruke, a kako je supruga čučnula iza mene, u jednom trenutku joj je zagrizao i tjeme. Jedva smo preživjeli, svi susjedi su izašli na ulicu”, rekao je ozlijeđeni muškarac.

Pas je odveden u azil

Ženi je većina tjemena u zavojima, a muž ima velike razderotine po rukama. Primili su dozu cjepiva protiv bjesnoće, ali morat će se vratiti u bolnicu. Pas je odveden u azil Dumovec.

“Jedva smo preživjeli, pas ima 62 kile, prejak je. I vlasnik je izašao na cestu kada je vidio što se događa i pokušao ga svladati, ali teško je to. Upozoravali su već susjedi da vlasnici takvih pasa ne mogu imati otvorene ograde, kao da šeće po cesti. Dijete s njim ne bi imalo nikakve šanse, to je bila borba za goli život”, rekao je napadnuti muškarac.