‘Pernar mi je nasred Trga savio ruku i stavio mi je na grudi. Prijavit ću ga policiji’

Multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih prepričala je incident na glavnom zagrebačkom trgu

03.06.2023., Zagreb - Na Trgu bana jelacica okupilo se par desetaka prosvjednika protiv molitelja koji svake prve subote u mjesecu mole musku krunicu. Udruga Domino zajedno s umjetnicom Arijanom Lekic Fridrih ponovno, sedmi put za redom, prve subote u mjesecu organizira participativni umjetnicki performans Tiha misa. Arijana Lekic Fridrih Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jutros su se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića ponovno okupili muškarci koji kleče, a tamo su kao i obično bili i prosvjednici. Među njima je bila i multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih koja je izvela svoj performans Tiha misa.

Vice Batarelo na današnjem okupljanju Josip Regovic/PIXSELL

‘Vrlo simbolična gesta’

U nekom trenutku, kazala je Arijana Lekić-Fridrih, prišao joj je Ivan Pernar i uhvatio je za grudi. “Ja sam se rukovala s gospodinom Pernarom koji mi je savio ruku i stavio mi je na grudi. To je na jednom ovakvom skupu jedna vrlo simbolična gesta”, kazala je za portal Zagreb.info.

“Ja ne znam da li se radi o mentalno zdravoj osobi pa ne želim pretjerano komentirati njegov istup međutim ja ću ga naravno prijaviti. S obzirom na broj prijava protiv gospodina Pernara kad dođe na red, dođe”, dodala je.

Naknadno se javio i Ivan Pernar koji pak tvrdi: “Htjela me zaprljati crvenom bojom. Ja sam joj stisnuo ruku i skužio da me zaprljala, pa sam samo uzeo njenu ruku i s njenom rukom joj prešao po haljini. S tom istom njenom rukom i s tom istom njenom bojom sam zaprljao nju, odnosno njenu haljinu. A ona ne spominje da je ona meni prišla nego kao da je bilo neko spontano rukovanje”.