Pijani manijak napravio kaos u Ivancu. Policajki je slomio nogu, tukao se sa zaštitarima, a s divljanjem je nastavio i u stanici

Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje, kažu iz policije

09.10.2023., Zagreb- Svecanost povodom zavrsetka skolovanja 466 polaznika „Programa srednjoskolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka“. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pijani muškarac (36) slomio je nogu policajki, a prije sukoba s policijom je napravio nered u kafiću, napadao goste i zaštitara. Incident se dogodio u petak oko 23 sata u kafiću u Ivancu.

Varaždinska policija je izvijestila da je muškarac prvo verbalno i fizički napao goste, a zatim je vrijeđao i jednog od zaštitara te fizički nasrnuo na njega. Zaštitari su ga savladali, izveli van te zadržali do dolaska policije. Međutim, 36-godišnjak je ponovno nasrnuo na istog zaštitara i pokušao ga udariti.

Policajki slomio nogu

“Policijski su službenici nad njim uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Pokušavao se oteti iz zahvata te je uslijed otimanja došlo do pada policijske službenice na nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu. Ona je uslijed navedenog zadobila ozljede noge u vidu frakture te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin”, priopćili su iz policije.

Nakon uporabe sredstava prisile, 36-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje “do prestanka djelovanja opojnog sredstva”. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja te kaznena prijava za prisilu prema službenoj osobi.

“Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje i za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, zbog oštećenja u prostoriji za zadržavanje, uslijed udaraca rukama po drvenoj zidnoj oblozi”, rekli su u utorak u policiji.