Pijani mladić krivudao cestom, oglušio se na naredbe policajaca da stane pa pao s bicikla. Onda im je krenuo bježati

Policajci su mu priskočili u pomoć, na što je ovaj počeo galamiti i bježati. Na kraju je priveden

03.02.2022., Zagreb - Budjenje glavnog grada tijekom suncanog i prohladnog jutra. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Policajci u Slavonskom Brodu na Silvestrovo su imali posla s pijanim biciklistom koji se oglušio na sve njihove naredbe da stane, a pritom je i pao. U noći oko 1.45 sati, policajci su uočili biciklista koji krivuda suprotnom prometnom trakom te se na raskrižju Ulica Đure Pilara i Matije Gupca nije zaustavio na crveno svjetlo.

Nije se zaustavio ni unatoč naredbama policijskih službenika, već je nastavio vožnju da bi u jednom trenutku izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

“Policijski službenici su mu odmah priskočili u pomoć, nakon čega se biciklist ustao, počeo galamiti te se dao u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao te, budući da je pružao aktivan otpor, nad istim su primijenjena sredstva prisile”, priopćili su.

Imao 2,15 promila

Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku, koji je pritom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Alkotestom je utvrđeno da je imao 2,15 promila alkohola te je zadržan u policijskoj postaji na otrježnjenju. Liječničkim pregledom je utvrđeno da nema ozljeda i da je sposoban za daljnji postupak u policiji.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Zakona o sigurnosti prometa na cestama.