Pijani vozač divljao Audijem pa se s preko 100 km/h zabio u tramvajsku stanicu u Zagrebu. Dobio je godinu dana zatvora

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir raniju neosuđivanost i činjenicu da je otac petero djece

FOTO: Facebook

Vozač koji se u veljači 2020. jureći po Branimirovoj u Zagrebu zabio u tramvajsku stanicu i doslovno je raznio, u ponovljenom suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog obijesne vožnje nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje, javlja Jutarnji list.

Kristijan Perić (37) uz to mora platiti i 161 euro sudskih troškova, a vozačka dozvola oduzeta mu je do daljnjega. U slučaju nepridržavanja odluke, Perić će biti poslan u zatvor u kojem je nakon otpuštanja iz bolnice odmah nakon nesreće, proveo mjesec dana.

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petero djece, dok mu je otegotan stupanj bezobzirnosti te način počinjenja djela.

Dijelovi ograde su se razletjeli po cesti

Vozio je Audi A6 brzinom većom od 100 km/h, što je 50 km/h više od dozvoljene brzine na tom mjestu. Pritom je u krvi imao 1,65 promila alkohola. Na križanju Draškovićeve i Branimirove je iz prometne trake za skretanje desno nastavio voziti ravno.

Prednjim kotačima je naletio na rubni otok za usmjeravanje prometa na zapadnoj strani raskrižja i prešao preko njega, nakon čega je autom naletio na dva stupa semafora. Oni ga nisu zaustavili pa je nastavio ravno i naletio na ogradu i nadstrešnicu tramvajske stanice.

Od siline naleta dijelovi ograde su se razletjeli po cesti i oštetili dva parkirana auta. Perić je tada zbog teških ozljeda završio na Klinici za traumatologiju. Srećom, na tramvajskoj stanici nije bilo nikoga.

Stanica

Pogledajte snimku nesreće na Branimirovoj od prije par dana

Posted by Croatia Dashcam on Wednesday, February 26, 2020