Pilot British Airwaysa prije leta šmrkao kokain s golih grudi. Sve o razularenoj noći ispričao stjuardesi pa dobio otkaz

Kolegica ga je prijavila pa je let za London bio odgođen

FOTO: LinkedIn

Pilot British Airwaysa Mike Beaton dobio je otkaz nakon što je navodno šmrkao kokain sa žene u toplesu prije nego što je trebao upravljati putničkim zrakoplovom za London. Kako prenose britanski mediji, pilot se o razularenom noćnom provodu u Johannesburgu pohvalio stjuardesi, koja ga je potom prijavila nadređenima.

Aviokompanija sutradan je odgodila let iz Johannesburga, kako bi pronašla zamjenskog pilota. Beaton, inače oženjen i otac jednog djeteta, suspendiran je. Sljedeći dan je kući odletio ka putnik, a potom je na Heathrowu u Londonu bio pozitivan na drogu, piše The Telegraph.

Beaton je trebao biti kopilot na 12-satnom letu iz Johannesburga za London , prije nego li je o svojim eskapadama obavijestio kolegicu u British Airwaysu.

U porukama se pohvalio kolegici

U porukama koje poslao stjuardesi opisao je kako se proveo s dvojicom lokalnih muškaraca, jednom Velšankom i Španjolkom.

“Negdje sam izgubio košulju i jedan od lokalnih momaka izvadio je tacnu s nekoliko linija koke”, pisalo je u jednoj od poruka koje je objavio Sun.

Između ostalog, osramoćeni pilot napisao je i da su “raspravljali s čijih grudi bi to bilo najbolje povući”. “I to je priča o tome kako sam završio šmrčući kokain s grudi jedne djevojke u Johanesburgu”, napisao je.

U zrakoplovnoj kompaniji su šokirani

British Airways objavio je da nije bilo opasnosti za putnike.

“Sigurnost je uvijek naš glavni prioritet. Predmet je proslijeđen Upravi za civilno zrakoplovstvo i ta osoba više ne radi za nas. Zrakoplovna kompanija poslala je pismo svim članovima osoblja podsjećajući ih na nultu toleranciju prema neprikladnom ponašanju”, priopćili su iz aviokompanije.

Izvor iz British Airwaysa za Telegraph je rekao da je zrakoplovna tvrtka šokirana ovakvim ponašanjem pilota. “Teško je povjerovati u ovakav incident. Oni su rigorozno obučeni i njihov posao je zaštita sigurnosti putnika”, rekao je.