DORH podignuo optužnicu protiv mladića koji je divljao na 'car meetu' i zabio se u ljude. Objavljeni novi detalji, poznato i koja mu kazna prijeti

U divljanju 23-godišnjeg Jana Ehrlicha teško su ozlijeđene tri osobe

Jan Ehrlich
FOTO: Boris Scitar/PIXSELL

Gotovo sedam mjeseci nakon što je 23-godišnji Jan Ehrlich automobilom na parkiralištu šoping centra u Buzinu, na car meetu, naletio na više pješaka DORH je podignuo optužnicu.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu priopćilo je da je podignuta optužnica, a objavili su i nove detalje Ehrlichova divljanja za volanom Mercedesa, bez navođenja njegova identiteta.

“Istragom je utvrđeno da je okrivljenik 16. lipnja 2023. oko 21:50 sati upravljao osobnim vozilom prilaznim kolnikom jednog trgovačkog centra u Buzinu u smjeru sjevera, pri čemu brzinu kretanja automobila nije prilagodio osobinama ceste i brojnim pješacima te zaustavljenim vozilima, već je radi demonstracije svojih vozačkih sposobnosti i snage automobila, naglo povećao broj okretaja motora i brzinu kretanja automobila, postižući proklizavanje stražnjih pogonskih kotača, na kojima je prethodno isključio automatski sustav sprječavanja proklizavanja”, navode u priopćenju.

Izgubio nadzor nad vozilom i zabio se u pješake

Terete ga da je zbog toga izgubio nadzor nad automobilom i u zanošenju preko zapadne kolničke trake, namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, u kočenju i nekontroliranom kretanju sletio lijevo, preko ruba kolnika, na pješački otok sa zapadne strane gdje je prednjim dijelom automobila naletio na troje pješaka, hrvatskih državljana rođenih 1988., 2002. i 1991. godine.

Jedna je osoba zadobila osobito teške tjelesne ozljede, a dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede. DORH navodi da je Ehrlich nakon toga prednjim dijelom vozila naletio na bočnu stranu automobila zaustavljenog ispred raskrižja. Od siline udara, taj je automobil odbačen na drugi automobil parkiran na parkiralištu.

U optužnici je predloženo da se Ehrlichu produlje mjere opreza obveznog javljanja državnom tijelu i privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Ako mu se dokaže krivica, prijeti mu kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.