Pohlepnici prevozili zagrebačku djecu na more u neispravnom busu, s istrošenim gumama i premorenim vozačem

Zagrebačka policija zaustavila je autobus pulskih registracija i uskoro je potvrđen niz prekršaja. Vlasnika prijevozničke tvrtke čeka kazna

Zagrebačka policija jutros oko 7.00 iz prometa je isključila autobus pulskih registracija koji je trebao prevoziti školsku djecu na more jer je bio tehnički neispravan. Provedenim preventivnim tehničkim pregledom busa koji je vozio 64-godišnji vozač, policija je utvrdila brojne nepravilnosti.

“Policijski službenici su vizualnim pregledom autobusa uočili tehničke neispravnosti, posebice u dijelu istrošenosti guma te su autobus uputili na izvanredni tehnički pregled”, navodi PU zagrebačka.

Na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđeno je, javljaju bez preciziranja, “više tehničkih nedostataka koji su predstavljali opasnost”, pa je autobus maknut s ceste sve dok se ne popravi.

Vozača čeka kazna

Policija je provela i nadzor radnog vremena vozača te provjerila podatke s tahografskog zapisa i kartice te utvrdila “više prekršaja prekoračenja vremena vožnje i skraćivanja dnevnog odmora vozača”. Zbog toga će, navodi policija, protiv pravne osobe i odgovorne osobe pokrenuti prekršajni postupak te izdati prekršajni nalog.

“Sukladno zakonskim odredbama za počinjenje utvrđenih prekršaja predviđena je ukupna novčana kazna protiv vozača u iznosu od 590 eura, protiv pravne osobe u iznosu od 3000 eura te protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi u iznosu od 940 eura”, navodi PU zagrebačka u priopćenju.