Policajac u Tuzli službenim pištoljem ubio vlasnicu kafića nakon što je pokušala zatvoriti lokal. Ispalio u nju 16 metaka

Određen mu je jednomjesečni pritvor

FOTO: Facebook

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor policajcu Elvisu Ćustendilu zbog ubojstva Amre Kahrimanović (52), potvrdio je glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix.ba.

U srijedu navečer, u tuzlanskom šoping centru Sjenjak, alkoholizirani Ćustendil je hicima iz vatrenog oružja usmrtio Kahrimanović. Nakon zločina je pobjegao, no ubrzo je pronađen u blizini zgrade u kojoj je živio, gdje je savladan i uhićen.

Tužiteljstvo je izvijestilo je da se Ćustendila sumnjiči da je iznenada napao Kahrimanović, suvlasnicu jednog kafića u Sjenjaku, nakon što je ona oko 21 sat došla kako bi zatvorila objekt.

U nju ispalio ukupno 16 hitaca

U holu šoping centra, iz neposredne blizine, ispalio joj je hitac u leđa, koristeći službeni pištolj Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, gdje je bio zaposlen u operativnom centru.

Nakon toga, dok je žrtva ležala na podu, ispalio je još petnaest hitaca u različite dijelove tijela, usmrtivši je. Sve se dogodilo nakon molbe suvlasnice da Ćustendil i njegovo društvo plate piće i napuste lokal.

Amra je danas pokopana. Kako javlja Klix, ispred Komemorativnog centra u Tuzli okupile su se stotine ljudi kako bi odali počast ubijenoj, a nedjelja će u tom gradu biti dan žalosti.