Policija kod maloljetnika u Biogradu pronašla travu, speed, revolver, streljivo i nož

Nakon što su prvo pronašli dva jointa i novac, policajci su tražili nalog za pretres

09.09.2022., Oroslavje - Policija osigurava kucu ubijenog mladica u Tvornickoj ulici te pretrazuje okolinu kako bi pronasli oruzje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Biogradski policajci dovršili su istragu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te prekršaja o nabavi i posjedovanju oružja nakon što su prekjučer na biogradskom području kod maloljetnika pronašli dva jointa.

Kod maloljetnika su pronašli određenu svotu novca za koju policajci smatraju da potječe od kaznenog djela nakn čega su dobili nalog za pretres doma.

Pronašli pištolj, nož i streljivo

Tijekom pretrage policija je od osumnjičenog maloljetnika oduzela jednu vrećicu s oko 16 grama marihuane, vrećicu s oko tri grama marihuane pomiješane s duhanom, jedno pakiranje s oko 5.2 grama speeda i četiri tablete bez propisanog recepta. Maloljetniku oduzet i pištolj- revolver, šest komada streljiva, bajuneta za vojnu pušku te preklopni nož.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prema maloljetnoj osobi je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Podnesen je i optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, objavila je PU zadarska.