Policija lovi tipa koji je pretukao ženu i ubio psa. Podivljao je kad mu je prigovorila zbog noćnog provoda

Firić je jučer više puta najavljivao predaju, ali na kraju se nije pojavio na policiji

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Splitska policija traga za 59-godišnjim Davorom Firićem iz Klisa, koji se sumnjiči da je pretukao ženu i usmrtio psa. Podsjetimo, policija je preksinoć zaprimila dojavu o nasilju u obitelji, a na mjestu događaja ispred kuće pronašli su ozlijeđenu ženu. Potom su u kući pronašli mrtvog psa.

Firić je, kao i njegovi sinovi, otprije poznat policiji. Dalmatinski portal piše da je prije sedam godina na igralištu istukao suprugu, potom se s maloljetnom kćerkom zatvorio u kuću i prijetio da će ubiti sebe i nju. Pritom je imao i automatsku pušku.

Tada je na teren izašla specijalna i interventna policija, a pregovori s Firićem potrajali su pet sati.

Sin mu osuđen na 12 godina zatvora

Kako neslužbeno doznaje portal, Firić je jučer više puta najavljivao svoju predaju. Kako se to nije dogodilo, u policiji su zaključili da ih zavlači i tako kupuje vrijeme. Za njim je jučer poslijepodne raspisana tjeralica, i traže ga sve raspoložive snage.

Sa suprugom se navodno posvađao nakon povratka iz provoda u Dugopolju, piše Dalmatinski portal. Firićev sin, Sandro, nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića. Prema optužnici, Firić mlađi ga je 2021. upucao u automobilu, nakon prepirke oko navodnog novčanog duga.

Potom je Mijatovića prostrijeljene glave izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj kliškoj cesti. Drugi sin, Ante Firić, sudjelovalo je 2017. u velikim neredima na utakmici Partizan – Crvena zvezda u Beogradu. Godinu kasnije poginuo je pretrčavajući autocestu.