Policija objavila detalje nesreće kod Zagreba. Državljanin Srbije kamionom naletio na kombi i usmrtio 64-godišnjaka

Uhićenog 73-godišnjeg vozača policija je predala pritvorskom nadzorniku

19.07.2023., Sibenik - Policijski sluzbenisi prometne policije obavljaju ocevid na mjestu prometne nesrece u kojoj su sudjelovali automobil i pjesak. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL / Ilustrativna fotografija

Zagrebačka policija objavila je da će 73-godišnji državljanin Srbije kazneno odgovarati za tešku prometnu nesreću na A3 u kojoj je smrtno stradao 64-godišnji muškarac.

Nesreća se dogodila prije dva dana, 10. listopada oko 14.18 sati između izlaza za zračnu luku i čvora Kosnica.

Vozač bio izvan vozila

“Obavljenim očevidom kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici te prikupljenim obavijestima svjedoka koji su se javili temeljem objavljenih oglasa u medijima od strane policije utvrđeno je kako je za izazivanje prometne nesreće odgovoran 73-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao teretnim automobilom srbijanskih nacionalnih oznaka s priključnim vozilom kojom prilikom je prednjim dijelom teretnog automobila naletio na teretno kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka koje je bilo zaustavljeno na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Vozač se u tom trenutku nalazio izvan vozila”, izvijestila je policija.

Uhićenog 73-godišnjeg vozača policija je predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.