Policija objavila detalje teške nesreće u Međimurju. Zabio se u HEP-ovu banderu, auto se prevrnuo na krov i izgorio

Nesavjesni 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,15 promila u krvi nije prilagodio vožnju stanju na cesti

FOTO: PU međimurska

Na gradskoj prometnici između Žiškovca i Vratišinca u Međimurju tijekom vikenda se dogodila teška prometna nesreća kojoj su kumovali alkohol i neprilagođena brzina, a u kojoj su ozlijeđena dvojica mladića starosti 19 i 24 godine.

Kako je objavila PU međimurska, nesreća se dogodila u subotu, 16. ožujka, nekoliko minuta prije ponoći. Nesavjesni 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,15 promila u krvi nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti poput zavoja i slabije vidljivosti.

Mladić je izgubio nadzor nad vozilom te je došlo do zanošenja i slijetanja s ceste u jarak gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u drveni stup niskonaponske električne mreže. Automobil se od siline udara vratio na cestu i prevrnuo na krov, a zatim se zapalio i u potpunosti izgorio.

Suputnik zadržan u bolnici

Požar na vozilu gasili su pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog DVD-a, a na mjesto događaja je pristigla i Hitna pomoć. Liječnik je pregledom 19-godišnjaka utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen, dok je njegov 24-godišnji suputnik prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju, a težina njegovih ozljeda naknadno će se okvalificirati.

“Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača)”, ističe PU međimurska u priopćenju. Promet dionicom između Žiškovca i Vratišinca nakon nesreće bio je obustavljen puna tri sata te se odvijao okolnim pravcima.