Policija objavila nove informacije o ubojstvu u specijalnoj bolnici na Rabu

Svemu je prethodio verbalni sukob

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je objavila detalje o ubojstvu u zdravstvenoj ustanovi na Rabu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da se u srijedu 26-godišnjak verbalno sukobio s 58-godišnjakom, kojeg je potom fizički napao zadavši mu više udaraca šakama u predjelu glave.

Napadnuti 58-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Uhićen je 26-godišnjak

Zbog sumnje da je na štetu 58-godišnjaka počinio kazneno djelo ubojstva, policija protiv osumnjičenog 26-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku.

O ubojstvu se jučer oglasila i Županijska specijalna bolnica Insula. “Bolesnik s nekoliko udaraca šakom udario subolesnika i nanio mu teške ozljede. Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku HMP, bolesnik je preminuo. Osumnjičeni je po djelatnicima MUP-a prepraćen u policijsku postaju na ispitivanje. Cijeli događaj se prema izjavama zbio u svega nekoliko desetaka sekundi”, navela je bolnica u priopćenju kojeg prenosi Novi list.

Bolnica u priopćenju također navodi kako je riječ o bolesnicima koji su “bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje”.