Policija pretražila dilerov stan u Gajnicama i pronašla hrpu droge. Dio skrivao čak i u zamrzivaču

Policija je uhitila 44-godišnjaka i predala pritvorskom nadzorniku

FOTO: PU zagrebačka

Zagrebačka policija jučer je tijekom pretresa u Gajnicama u stanu 44-godišnjaka pronašla streljivo, laboratorij za uzgoj indijske konoplje i veću količinu droge, a dio nje, sudeći prema objavljenim fotografijama, muškarac je skrivao u zamrzivaču.

Službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad njim te sumnjaju da je nabavljao i proizvodio drogu, s namjerom njene preprodaje. Policija u priopćenju navodi da je 44-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina, kojeg je prepakiravao i miješao s punilima radi povećanje mase, te uzgajao i prodavao indijsku konoplju.

Tijekom pretresa policija je otkrila da je muškarac napravio improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje koji je bio opremljen uređajima za osvjetljavanje biljaka i protok zraka. U njemu je zasadio devet stabljika.

PU zagrebačka

Pronašli zapakiranu drogu

Policija je u stanu pronašla i 28.7 grama konoplje u dva različita pakiranja, 40 grama amfetamina u tri različita pakiranja, 89 grama punila za povećanje mase, digitalnu vagu s tragovima droge, mikser i posudu za miješanje, te petnaest komada malokalibarskog streljiva kalibra 22.

PU zagrebačka

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 30. st. 3 kažnjiv po čl. 70. st.1 t.7. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, navodi PU zagrebačka u priopćenju.