Policija pretresla kuće i aute dilera u Lepoglavi: pronašli su hrpetinu droge i impresivan arsenal oružja

Nakon istrage dvojica idu u pritvor

FOTO: PU varaždinska

Završena je krim istraga nad više osoba, javljaju iz Policijske uprave varaždinske. Osumnjičene su za kaznena djela vezana uz dilanje droge i posjedovanje oružja.

U srijedu su izvršene pretrage domova i drugih prostora te automobila u vlasništvu trojice muškaraca u dobi od 65, 66 i 34 godine s prebivalištem na širem području Lepoglave.

Pronađena droga i arsenal oružja

U prostorijama u vlasništvu 65-godišnjaka policajci su pronašli prozirnu PVC vrećicu sa 430,3 grama hašiša, prozirnu PVC vrećicu s 86,3 grama marihuane, medicinsku špricu djelomično ispunjenu tekućinom smeđe boje, odnosno THC uljem te PVC vrećicu sa 6,4 grama heroina.

Pretragom je pronađena malokalibarska puška nepoznate marke s integriranim prigušivačem i optičkim ciljnikom, 419 komada streljiva različitog kalibra i 20 komada detonatorskih kapisli.

Pretragom doma i vikendice te drugih prostorija u vlasništvu 66-godišnjaka pronađeno je ukupno 3698 komada streljiva različitih kalibara, četiri pištolja s pripadajućim spremnicima, pištolj s pripadajućim spremnikom i prigušivačem, dvije prerađene puške, 55 komada različitih dijelova za automatsko i poluautomatsko oružje, sedam prigušivača pucnja, tri komada detonatorskih kapisli te 46,2 grama heroina.

Nakon istrage dvojica idu u pritvor

Policajci su pretražili i dom i ostale prostorije kojima se služio 34-godišnjak, a kod njega su pronađena tri grama hašiša.

65-godišnjak i 66-godišnjak su uhićeni i nad njima se provodi istraga nakon koje će biti pritvoreni uz kaznenu prijavu. Protiv 34-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nasležnom sudu u Varaždinu.