Policija pronašla i uhitila tipa koji je autom pokosio biciklista pa ga ostavio da umre na raskrižju

Nakon nesreće je pobjegao ne pruživši pomoć 75-godišnjaku

FOTO: Davor Javorovic/Pixsell/Ilustracija

Prometnu nesreću u srijedu u Kutini u kojoj je poginuo biciklist, prouzročio je 29-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,25 promila neprilagođenom brzinom upravljao autom kutinske registracije, priopćila je u četvrtak policija.

Nesreća se dogodila jučer oko 16,20 sati na raskrižju Sisačke ulice i Ulice 1. maja u Kutini, a nakon toga je 29-godišnjak pobjegao. Sisačko-moslavačka Policijska uprava priopćila je da je 2dolaskom do raskrižja vozilom udario u 75-godišnjeg biciklista koji se nije zaustavio na mjestu gdje je to označeno prometnim znakom.

Policija uhitila 29-godišnjaka

Nakon prometne nesreće, pobjegao je s mjesta nesreće ne pruživši pomoć 75-godišnjaku. Ubrzo je uhićen i doveden u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Očevidom je rukovodila zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice, a tijelo 75-godišnjaka je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.

Vozač će zbog počinjenih kaznenih djela nepružanja pomoći i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku PU uprave sisačko-moslavačke, navode iz policije.