Policija traži sve koji su širili snimku maltretiranja maloljetnice, jedna Splićanka već prijavljena

Policija poručuje da bi moglo biti prijavljeno još građana koji su objavili snimku

22.11.2023., Pula - Od 10 ujutro je u tijeku deložacija stanara iz poslovno-stambene zgrade u centru Pule. Riječ je zgradi "Porečanka" koju je ove godine na javnoj dražbi kupila zagrebačka tvrtka H-Abduco, a nakon stečaja porečke tvrtke TIM 90 u čijem je vlasništvu bila zgrada. Za tvrtku TIM 90 javnost je čula zahvaljujući njezinim nekadašnjim šefovima čija su imena isplivala tijekom istrage u međunarodnoj aferi Hypo banka. U zgradi živi pedesetak stanara, a mnogi su došli su ispred zgrade još oko 9 sati ujutro. Na terenu je i zaštitarska služba Bilić-Erić, kao i policija. Stanari tvrde da je sve jedna velika prevara te da imaju kupoprodajne ugovore. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL

Žena (38) koja je na društvenoj mreži objavila snimku na kojoj su maloljetnice psihički i fizički zlostavljale svoju vršnjakinju kazneno je prijavljena zbog povrede privatnosti djeteta, doznaje se u splitskoj policiji.

U policiji kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda privatnosti djeteta. Zakon za to nedjelo propisuje zatvorsku kaznu do dvije godine.

Osumnjičenu policija tereti da je putem društvene mreže objavila, i na taj način učinila pristupačnim većem broju osoba, videozapis neprimjerenog vršnjačkog ponašanja.

Moglo bi biti prijavljeno još građana

Protiv nje je kaznena prijava podnesena redovnim putem, a kriminalističko istraživanje se nastavlja što znači da bi još građana koji su javno objavili snimku moglo biti prijavljeno.

Građane iz policije upozoravaju da svoja saznanja o zlostavljanju djece i vršnjačkom nasilju prijave policiji, između ostaloga i putem online aplikacije Red Button, bez da videa ili fotografije na kojima su maloljetnici javno objavljuju.

“Upravo pravovremena prijava policiji najbolji je primjer građanske odgovornosti i primjerene reakcije na nasilje”, zaključili su u splitskoj policiji.