Policija tvrdi da je 30-godišnjak umro dok su ga nasred ceste držali vezanog da im ne pobjegne: 'Prije toga je napao mladića'

Što se to noćas dogodilo u centru Zagreba? Policija je zbog očevida u Savskoj digla šator

FOTO: Sanjin Strukić / Pixsell

Nakon što je rano jutros na pješačkom prijelazu na križanju Vodnikove i Savske ceste u Zagrebu pronađeno beživotno tijelo 30-godišnjaka, oglasila se zagrebačka policija.

U priopćenju navodi da je noćas oko 1 sat zaprimila dojavu o sukobu dvojice muškaraca, 30-godišnjaka i 24-godišnjaka, na spomenutom raskrižju. Službenici su ih zatekli nakon dolaska na mjesto događaja, a 30-godišnjeg muškarca savladali su i zadržali građani.

Prema tvrdnjama građana, dvojica muškaraca su prije dolaska policije trčala po cesti, a svladani 30-godišnjak je 24-godišnjaka napao nožem i zadao mu ozljede. Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti s mjesta događaja, svladali su ga i potom pozvali policiju i hitnu pomoć te su ga zadržavali do njihova dolaska.

Napadač ostao bez svijesti

“Na mjestu događaja policijski službenici su preuzeli nadzor nad svladanim napadačem, koji je i nadalje pružao aktivan otpor i pokušavao se udaljiti s mjesta događaja zbog čega su mu stavili sredstva za vezivanje. Za to vrijeme Hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć ozlijeđenom muškarcu.

U jednom trenutku, na mjestu događaja, policijski službenici su uočili da je napadač ostao bez svijesti, zbog čega su odmah od djelatnika Hitne medicinske pomoći, koji su bili prisutni na mjestu događaja, zatražili pružanje medicinske pomoći”, navodi PU zagrebačka.

24-godišnjak lakše ozlijeđen

No, unatoč naporima Hitne pomoći da spasi 30-godišnjeg napadača i neuspjele reanimacije, konstatirana je njegova smrt.

Ozlijeđeni muškarac, starosti 24 godine, prevezen je u Kliniku za traumatologiju te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen iako ima više reznih rana po tijelu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija.