Policija u Splitu privela tipa koji je gol golcat došao u park

Organe reda alarmirala je jedna majka koja je u park išla s djetetom

11.04.2023., Split - Malo prije 16 sati doslo je do pucnjave na splitskim Skalicama gdje je ranjena jedna osoba. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL/Ilustrativna fotogreafija

Splitska policija u prijepodnevnim satima intervenirala je u Petravićevoj ulici na splitskim Brdima, nakon što ih je jedna majka alarmirala da se tamo na zidiću parka nalazi potpuno gol muškarac.

“Na putu prema parkiću najprije mi je prišla starija žena s djetetom i rekla da je bolje da ne idem. Već je bila upoznata da je ondje gol muškarac. Kada sam ga i sama vidjela, pozvala sam policiju. Došli su za dvije minute”, ispričala je za Dalmatinski portal.

Narušavao javni red i mir

Postupanje na navedenoj lokaciji potvrdila je i splitska policija. “Jutros nešto poslije 9 sati zaprimljena je dojava da je u parku u Splitu muškarac narušavao javni red i mir tako što je stajao gol, odnosno dijelom bez odjeće.

Policijski službenici su postupajući po dojavi zatekli 56-godišnjeg muškarca za kojeg su utvrdili počinjenje prekršaja iz čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu”, kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Splićanka koja je pozvala policiju apelirala je i na druge roditelje da pripaze na djecu kao i na sve koji uoče nešto slično da pozovu policiju. “Nadam se da će ubuduće zvati onaj tko prvi uoči tako nešto, a ne čekati da naiđe hrabriji i to napravi”, kazala je za Dalmatinski portal.