Policija u Zagrebu privela ženu zbog prostitucije. Ona napala policajku, pokušala pobjeći

Uhvatila ju je rukama za vrat i udarila u lice

FOTO: MILAN SABIC/PIXSELL

Žena u dobi od 32 godine završila je u istražnom zatvoru nakon što je, tijekom privođenja, napala policajku. Prijavljena je za pokušaj prisile prema službenoj osobi za što zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Kako javlja N1, žena već ima podeblji dosje. Majka je troje djece i prije desetak godina je bila uhvaćena u lancu organizirane prostitucije u Zagrebu. Godinama se sukobljavala s izvanbračnim suprugom kojemu je bacala odjeću kroz prozor, kampirala mu pred kućom i uhodila ga.

Privođena je i kažnjavana, a nakon svega se ponovno počela baviti pružanjem seksualnih usluga za novac. Ponovno je uhićena prije nekoliko dana, zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pokušala pobjeći policiji

Kada su ju policajci smjestili u službeno vozilo, kojim bi je odvezli na ispitivanje, pokušala im je pobjeći. Policajka je bila otvorila stražnja vrata automobila kako bi sjela kraj nje, a 32-godišnjakinja ju je uhvatila rukama za vrat i udarila u lice. Drugi policajci uspjeli su ju savladati i spriječiti je u bijegu.

Policajka je lakše ozlijeđena, a o slučaju se oglasio i DORH. “Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio joj istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi”, priopćili su, javlja N1.