Poplavljen elitni koledž koji su pohađali britanski prinčevi i bivši premijeri. Zbog kiše imaju problema s kanalizacijom

'Nakon jakih poplava u regiji, kanalizacija koja obuhvaća grad Eton je poplavljena'

People walk through floodwater on a flooded street in Wraysbury, west of London on January 9, 2024, after heavy rain brought flooding to much of the country following Storm Henk. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
FOTO: AFP

Elitni britanski koledž Eton, srednja škola za britansku elitu koju su pohađali sinovi kralja Charlesa, objavio je u srijedu da je morao odgoditi početak semestra zbog poplavljene kanalizacije.

Gotovo 1350 učenika najeksluzivnijeg internata u zemlji, koji se nalazi uz rijeku Temzu kod dvorca Windsor, trebalo se vratiti na nastavu u utorak, ali kanalizacija je poplavljena zbog jakih kiša.

“Nakon jakih poplava u regiji, kanalizacija koja obuhvaća grad Eton je poplavljena”, priopćila je škola koju su pohađali bivši premijeri Boris Johnson i David Cameron.

Škola prelazi na online nastavu

Nedavne oluje izazvale su poplave širom zemlje i kanalizacija je preopterećena, objasnilo je poduzeće za komunalne usluge Thames Water. “Naše ekipe očistit će kanalizaciju u danima kojima dolaze kada se spusti razina rijeke”, priopćili su.

Škola će nastavu za to vrijeme provoditi putem interneta. Eton je utemeljen 1440., a godišnja školarina iznosi oko 50.000 funti.

Eton playing fields! Proper flooded! Never known this to happen ever!

Posted by Dan Smith on Monday, January 8, 2024