Poruka žrtve Damira Škare, osuđenog zbog silovanja: 'Prijavite to, nemojte šutjeti. Pravda je spora, ali dostižna'

Kaže da je bilo teško prolaziti kroz sve to, ali i da bi opet jednako postupila

FOTO: screenshot Nova TV

Damir Škaro, bivši saborski zastupnik, ide u zatvor na 2,5 godina zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice Autokluba Siget u kojem je obnašao funkciju predsjednika. Bivši boksač, osvajač olimpijske bronce, i bivši čelnik AK Siget, pravomoćno je osuđen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja na radnom mjestu. Priču je prije gotovo pet godina pokrenulo Provjereno, u kojem je žrtva sve otkrila.

Njegova žrtva je o Škarinom gnjusnom zločinu rekla svojoj liječnici, koja je sve prijavila policiji. Za Dnevnik Nove TV sada kaže da zbog toga nije požalila.

“Bilo je užasno teško prolaziti kroz sve to, ali uz roditelje, podršku obitelji, prijatelje, na kraju krajeva i liječnike koji su tu uz mene dan-danas, puno je lakše”, rekla je žrtva. Kaže da bi opet isto postupila.

‘Nemojte šutjeti’

Škaro je nakon njezine prijave pobjegao u BiH, a uhićen je nakon 25 dana kad se vratio u Hrvatsku. Suđenje je počelo u rujnu 2020. godine. Negirao je optužbe, iako je na intimnim dijelovima haljine žrtve pronađen njegov DNK.

Danas ona kaže da je pravda spora, ali dostižna te da nije izgubila vjeru u sustav. Ima i poruku za žrtve seksualnog nasilja.

“Prijavite to, nemojte šutjeti”, rekla je žrtva Damira Škare, koji će zbog silovanja morati provesti dvije i pol godine u zatvoru.