Potpuno ludo vrijeme. Stižu kišni dani i olujna južina, temperature će biti i 10 stupnjeva više

Dolaze osjetno zatopljenje i vrlo nestabilno vrijeme

FOTO: Pixsell / DHMZ

U većini zemlje djelomice je sunčano, no u nastavku dana očekuje se postupan porast naoblake. Od sredine dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju mjestimice kiša, a navečer je moguća i drugdje. Na moru prijepodne bura u slabljenju, zatim će zapuhati jugo i jačati.

Najviša dnevna temperatura na kopnu kretat će se od 12 do 16, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 18 do 22 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno će biti i sutra, uz jako i vrlo jako jugo, ali i česte kišu i pljuskove, uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Na sjevernom Jadranu moglo bi biti i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Temperature opet u porastu

Međutim, drugi dio tjedna donosi osjetno zatopljenje. Temperature će uz južinu porasti za više od deset stupnjeva. Nestabilno će biti i tijekom petka i za vikend. Oborine se očekuju u većini predjela, prognozira meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević.

U noći na subotu, a posebno tijekom subote treba računati na lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje još i tijekom nedjelje ujutro može biti obilnije oborine. Za sada se čini da ni novi tjedan neće donijeti stabilizaciju vremena.