Požar u kojem je život izgubila bolesna gospođa (81) krenuo s trosjeda. Planuo je zbog neugašene cigarete

Policija je objavila neke pojedinosti tragedije u Daruvaru

30.12.2023., Daruvar - U pozaru stana na Trgu Franje Tudjmana u Daruvaru zivot je izgubila jedna osoba Photo: Antonio Pejsa/PIXSELL
FOTO: Antonio Pejsa/PIXSELL

Policija je objavila detalje o jučerašnjem požaru u Daruvaru, u kojem je život izgubila 81-godišnjakinja. Požar je buknuo oko 17.40 sati u stanu u prizemlju, a uzrok je bila neugašena cigareta. Policija je dojavu iz Centra 112 dobila u 18,43 sati.

Na mjesto događaja su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Daruvara koji su prilikom gašenja požara u stanu pronašli mrtvu osobu. Požar je ugašen u 19,30 sati. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru policijski službenici obavili su očevid uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, eksploziva i oružja.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo zapaljenjem trosjeda u dnevnoj sobi stana zbog neugašene cigarete nakon čega se vatra proširila na ostale prostorije u stanu, priopćila je policija.

‘Svi smo je poznavali’

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru obavit će se obdukcija nad tijelom stradale kao i identifikacija.

Daruvarski Moj portal jučer je javio da je u požaru smrtno stradala bolesna 81-godišnjakinja. “Sve je bilo puno dima! Vatrogasci su jako brzo došli, čuli smo prvo jedna, pa druga, pa treća vatrogasna kola. Svi smo poznavali gospođu koja je stradala”, rekao je jedan stanar zgrade.