Poznati britanski zoolog silovao desetke pasa, gotovo svi su uginuli. Objavljivao je jezive snimke iz 'sobe za mučenje'

Vodeći zoolog Adam Britton priznao je 60 optužbi povezanih uz pedofiliju i zlostavljanje životinja

FOTO: YouTube/Screenshot

Adam Britton snimao se dok muči desetke pasa i zlostavlja ih dok ne uginu. Zatim bi videozapise zlostavljanja stavljao na internet. Osim bestijalnosti, zanimali su ga i videosnimke i fotografije zlostavljanja djece.

Vodeći britanski zoolog radio je na produkcijama za BBC i National Geographic. Na saslušanju na Vrhovnom sudu Sjevernog teritorija u Australiji tužitelji su izložili slučaj protiv njega. Većina detalja zločina koje je počinio previše je eksplicitna pa je sudac Michael Grant upozorio ljude da napuste sudnicu. Navodi da bi javno saslušanje moglo izazvati “strašan šok” u javnosti.

‘Sadistički seksualni interes’

Britton je imao “sadistički seksualni interes” za životinje najmanje od 2014. godine, naveli su tužitelji. Uz iskorištavanje vlastitih ljubimaca, manipulirao je i drugim vlasnicima pasa da mu daju svoje, piše BBC.

Koristio je platformu Gumtree Australia kako bi pronašao ljude koji su mu često nevoljko davali svoje ljubimce zbog putovanja ili radnih obveza. Kad bi od 51-godišnjeg Brittona zatražili novosti o svojim ljubimcima, on bi im lagao i slao stare fotografije.

Imao je ‘sobu za mučenje’

Zlostavljao je životinje u transportnom kontejneru na svojem imanju koji je bio opremljen opremom za snimanje. Na sudu je taj kontejner nazvan “sobom za mučenje”. Snimke jezivih zločina podijelio bi na internetu pod pseudonimima.

Jedan takav video je proslijeđen policiji koja je Brittona uhitila u travnju 2022. Od 42 psa koje je zlostavljao u godinu i pol prije uhićenja, 39 životinja je uginulo. Britton je u pritvoru od uhićenja i vratit će se na sud na raspravu o kazni u prosincu.