Pred nama je nekoliko dana nestabilnog vremena. Očekujte pad temperature i pljuskove, u planinama snijeg

Kiša stiže noćas, u petak će padati u većem dijelu zemlje

FOTO: Pixsell / DHMZ

Bit će pretežno sunčano, a u unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla. Poslijepodne i navečer sa zapada postupan porast naoblake, s kišom najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a u noći i u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, na istoku jugoistočni, a kasno popodne na Jadranu okrenut će na jugo u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih, u Dalmaciji i malo viša.

Razvedravanje sredinom vikenda

Prognostičarka N1 televizije, Tea Blažević, piše kako petak donosi kišu i pljuskove u veći dio zemlje, lokalno će biti obilnije oborine, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Lokalno je moguće nevrijeme. Bit će i manje toplo, dok bi u noći na subotu i u subotu prijepodne kiša u višem gorju mogla prijeći u snijeg.

Nestabilno će biti i u danima vikenda, osobito tijekom subote. Prema kraju subotu sa zapada razvedravanje, tako da će nedjelja biti povoljnija za aktivnosti na otvorenom.