Pred nama je tmuran, kišni vikend. Prijeti grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom, sutra će i prilično zahladiti

Ni u ponedjeljak vrijeme neće biti znatno bolje

FOTO: Pixsell / DHMZ

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnom i praćenom grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu. Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom, ponegdje i tučom, osobito na Jadranu i uz njega.

Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, prolazno sjeverni i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom dijelu zapuhat će jaka bura. Temperatura zraka u zapadnim krajevima između 15 i 20, na istoku i Jadranu između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Sutra kišno i još hladnije

U nedjelju će biti promjenljivo i pretežno oblačno, u istočnim krajevima unutrašnjosti povremeni pljuskovi kiše, prognozira meteorolog N1 televizije, Bojan Lipovšćak. Bit će i osjetno hladnije. Poslijepodne na Jadranu i u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti kidanje naoblake uz kraća sunčana razdoblja.

Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, a na sjevernom i srednjem Jadranu jaka bura. Na južnom Jadranu jugozapadnjak i oštro. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 13, na Jadranu oko 19. najviše dnevne od 18 do 23 na Jadranu 24 do 26C. Temperature mora su i dalje ljetne izmedju 23 i 25C.

Meteogram i tablica koje je objavio DHMZ pokazuju kako će vrijeme u pondjeljak biti suho, ali temperature će i dalje biti prilično niske, te na kopnu uglavnom neće prelaziti 20 Celzijevih stuipnjeva.

DHMZ