Predsjednik Milanović otkazuje obveze zbog smrtnog slučaja u obitelji. Umro je otac prve dame

Predsjednik je danas trebao biti na obilježavanju 32. obljetnice osnivanja 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane

18.02.2020., Zagreb - Svecana inauguracija novoizabranog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovica odrzana u Predsjednickim dvorima na Pantovcaku. Zoran i  supruga Sanja  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović otkazao je sudjelovanje na današnjem obilježavanju 32. obljetnice osnivanja 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane u Slavonskom Brodu, priopćili su iz njegova ureda.

U priopćenju navode da je Milanović otkazao svoje obveze zbog smrtnog slučaja u obitelji, a portal Index.hr od glasnogovornika Nikole Jelića doznaje da je preminuo njegov punac, otac prve dame Sanje Musić Milanović.

Kao izaslanika šalje Marekovića

Umjesto Milanovića, najavljuju iz Ureda predsjednika, na događaj kao njegov izaslanik u Slavonski Brod dolazi savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Mareković će, dodaju iz ureda, položiti vijenac kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju, a tijekom svečanosti uručit će odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog 101. bosansko-brodskoj brigadi Hrvatskog vijeća obrane.