Premijer najavio senzacionalno sniženje cijena goriva za 0,05 eura: 'To je itekako dobro za građane'

Odluka bi trebala biti donesena danas

Danas se održava sjednica Gospodarsko-socijalnoga vijeća na kojoj, između ostalih, sudjeluje i premijer Andrej Plenković. On je prije početka sjednice održao poduži uvodni govor.

U govoru je premijer istaknuo niz postignuća svoje Vlade kao i planove, a najavio je i jednu mjeru koja stupa na snagu u utorak. Naime, vrijeme je za nove cijene goriva.

Smanjenje od 0,05 eura po litri

„Mogu najaviti da će se ponovno smanjiti cijena benzina i dizela za 5 centi. Još smanjenja što je itekako dobro za građane i gospodarstvo“, kazao je. Kasnije tijekom dana održana je telefonska sjednica te je Vlada i donijela ovu odluku.

Cijena goriva je zadnji put regulirana na sjednici 4. prosinca. Tada je odlučeno da će litra benzina koštati 1,43 eura, a litra dizela 1,44 eura. Te cijene bi uskoro, prema Plenkovićevim riječima, trebale pasti na 1,38 odnosno 1,39 eura po litri za benzin i dizel.

O cijenama plavog dizela kao i UNP-a u bocama i spremnicima premijer nije govorio na sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća. Ovakve odluke obično se donose ponedjeljkom, a na snagu stupaju sutradan.