Pretjecala pa se frontalno zabila u auto kod Sl. Broda: poginuo 75-godišnji muškarac, ozlijeđeno i dvogodišnje dijete

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj su ozlijeđene četiri osobe i jedna smrtno stradala

FOTO: PU brodsko posavska

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće koja se jučer poslijepodne dogodila u Trnjanima kod Slavonskog Broda. U sudaru dva automobila poginuo je 75-godišnjak, a još četiri osobe su ozlijeđene.

Policija je sada objavila kako je točno došlo do nesreće. Navode da je 53-godišnja vozačica krenula pretjecati automobil, ali se zabila frontalno u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera, kojim je upravljala djevojka (22).

Od siline udara taj je auto odbačen u odvodni kanal. Muškarac (75) teško je ozlijeđen u nesreći i u njegovu izvlačenju pomogli su i pripadnici JVP Slavonski Brod. Prebacili su ga u bolnicu gdje je naknadno preminuo od zadobivenih ozljeda.

Policija podnosi kaznenu prijavu

Teško je ozlijeđena i žena (74), dok su lakše ozlijeđeni 22-godišnjakinja, 24-godišnjak i 2-godišnjak, kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu.

Tijekom trajanja očevida u vremenu od 17 do 20.05 sati, promet je navedenom dionicom bio u prekidu, te se odvijao obilazno uz regulaciju policijskih službenika.

Policijski službenici protiv 53-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv 74-godišnjakinje slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga (nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa) zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoji u priopćenju.